Het bruisende Rotterdam

 

Voor ik vertrok lagen de verwachtingen voor Rotterdam hoog, aangezien mijn broer er 3 maand op stage zit en ik er al heel veel lovende dingen over heb gehoord.

De verwachtingen werden volledig ingelost. Het Deliplein was al volledig mijn ding, zo veel gezellige restaurantjes en koffiehuisjes! Het is een droom van mij om later ook zo iets te openen. Het interieur van de Fenix Food Factory was magnifiek, heel mooi complex.

Dus met een goed gevoel trok in dan naar het centrum. Van op de Erasmusbrug had je een heel mooi uitzicht, zeker met het mooie weer dat het toen was.
In het centrum was het meteen duidelijk, Rotterdam leeft! Ik heb mijn ogen én mijn buikje goed de kost gegeven in de Markthallen. Voor de rest ben ik nog wat gaan winkelen en dan weer naar huis gekeerd voor de basket.

Jammer dat ik niet super veel tijd had in Rotterdam, maar ik weet nu wel zeker dat ik er nog eens naartoe ga. Dan ga ik er wel uitgebreid de tijd voor nemen.

 

 Welkom in de wondere Lilithwereld!

het motto ‘het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag’, heeft Lillith wel heel serieus onder de loep genomen. Daar kan je namelijk de hele dag door terecht voor een lekker ontbijtje. Zowel de mensen die ’s ochtends voor hun werk nog snel een stevig tasje koffie willen drinken, als de mensen die een stevige feestnacht achter de rug hebben en rond 2u ’s middags hun hongerig maagje willen vullen, kunnen bij Lilith terecht.
Het warme interieur waar je in zit past volledig bij de heerlijke koffie’s die Lilith serveert. Om dan nog maar te zwijgen over de American pancakes, die trouwens een absolute aanrader zijn! Zelfs de niet koffiedrinkers kunnen toch bij Lilith terecht. Er staan meer dan voldoende alternatieven zoals lekkere thee’s en chocomelk op het menu. Voor een vers glaasje fruitsap kan je er ook steeds terecht.


Wat ook enorm cool is aan Lilith, zijn de openingsuren. Ze zijn ELKE dag geopend van 8u ’s ochtends tot 17u in de namiddag. Een droom die uitkomt voor alle katerkopjes, die na het ontwaken van een stevig ontbijtje willen gaan genieten. Bij goed weer kan dit zelfs allemaal op hun terrasje.

 

De trend ‘helpfull’ is zeker een trend die je bij Lilith kan plaatsen. De drukke werkmensen kunnen namelijk voor hun werk of ergens tussendoor hun voeten onder tafel schuiven en ze worden op hun wenken bediend. Zo moeten ze naast alle stress die het werk oplevert, niet meer inzitten over het feit of ze eten in huis hebben gehaald, want daar hebben ze vaak geen tijd voor of zien ze vaak over het hoofd. Tijdens hun ontbijt kunnen ze dankzij de gratis wifi bij Lilith gewoon doorwerken door hun mails te checken etc..
Met dank aan Lilith heeft het werkvolk toch al een last minder.

Persoonlijk had ik een hele goede ervaring bij Lilith. De gastvrouw doet je meteen welkom voelen, waardoor het , mede door het gezellige warme interieur, een beetje voelt als thuiskomen. Zo zou ik thuis ook wel op mijn wenken bediend willen worden…
Ik ben er binnen gegaan na een lange autorit en met grote honger en ik ben er buiten gestapt met een lekker gevuld buikje, een goed gevoel en een extra portie goesting om nog meer van Rotterdam te ontdekken.

 

Lidl zou dit kunnen toepassen door in Lidl zelf ook een al dan niet ontbijtbar te voorzien.
Zodat het een echte Lidl ervaring is en zodat het meer is dan alleen winkelen. Hier zouden ze producten kunnen gebruiken die Lidl verkoopt zodat mensen ook meteen weten wat ze goed vinden en welke producten ze mee willen nemen naar huis.

 

Adres: Delistraat 24b 3072 Rotterdam

 

Winkelen/drinken? Waarom kiezen, als je ze ook kan combineren!

Je gaat ergens op restaurant of iets drinken en je bent zo onder de indruk van het interieur, dat je sommige meubels ook wel voor thuis zou willen. Eenmaal thuisgekomen of in de winkelstraat, zijn die meubels nergens te bespeuren…

Een probleem waar ik en ik denk velen onder ons al mee te maken hebben gehad.
Wel, de Zeeuwse meisjes biedt hier de oplossing voor! Hier kan je namelijk de meubels uit hun interieur gewoon kopen en meenemen naar huis, nadat je hebt genoten van een lekkere kop koffie.

Waarom cool?
Het concept ‘winkelcafé’ is voor mij persoonlijk iets nieuws, maar ik vind het wel enorm leuk. Ik dacht dat ik weer gewoon de zoveelste koffiebar ging binnenstappen, maar nee, er was nog zoveel meer te beleven!

Het café is voornamelijk gevuld met vintage meubels die het een retro old school look geven. Naast deze meubels kan je er nog allemaal andere items kopen zoals portemoneetjes die bijvoorbeeld handgemaakt zijn, wat het ook weer net nog iets specialer maakt.

Letterlijk alles is er te koop, behalve de toonbank.

 

Wat ook cool is aan de Zeeuwse meisjes, is dat ze de kans geven aan jonge beginnende designers om hun producten bij hun tentoon te stellen. Ze bieden hen dus een kans om hun plekje beetje bij beetje te veroveren in de harde wereld van de designers.
En zo kunnen zij hun café vullen met retro producten die de mensen kunnen kopen.

Een win-winsituatie, lijkt me.

 

De gastvrouw beoefent echt de job van haar leven, je ziet gewoon dat ze dat graag doet. Ze verwelkomt je hartelijk en doet je meteen welkom voelen.

Ze legt met passie het concept van haar café uit en dan serveert ze je een heerlijke kop koffie. Naast koffie kan je er trouwens ook genieten van verse soepjes en taarten.

 

Voor de typische koppeltjes waarbij de vrouwen graag winkelen en de mannen vooral meegaan om af en toe eens iets te gaan drinken, is de Zeeuwse meisjes de place to be.

 

De trends die ik hierin herken zijn weer ‘helpfull’, omdat ze hun bezoekers de kans geven om meubels meteen te kopen in de plaats van dat ze er achteraf zelf nog naar zouden moeten zoeken.
Ook zie ik ‘post-demographic’ er in, omdat ze afstappen van het normale, ze zijn vernieuwend. Ze stappen af van het gewone café gebeuren en koppelen er meteen ook een winkel ervaring aan vast. De mensen zijn vrij in wat ze doen, ze kunnen gewoon iets gaan eten of drinken, maar ze kunnen ook naar huis gaan met een retro meubelstuk.

 

Adres: Sumatraweg 13b 3072 ZP Rotterdam

                          

 

 

 

Start-up

 

Interview met Tom Van Der Avoort

 

Zaak.acht

– Wat is het idee/concept juist achter deze zaak?

 

Zaak.acht is een van de 12 bedrijven in de Fenix Food Factory. Wij zijn het evenementenbureau in de Fenix Food Factory en wij brengen de andere ondernemers bij elkaar. Bij ons kun je vergaderen en wij zorgen ervoor dat de lunch bestaat uit producten van de ondernemers in de loods. Zo brengen wij de producten, en dus de ondernemers, bij elkaar.

 

 

– Hoe bent u bij de Fenix Food Factory terecht gekomen?

 

Ik ben door een van de aanwezige ondernemers (de groentenboer) gevraagd om in de loods te komen werken. Na een paar maanden als groentenboer ben ik dan voor mezelf begonnen met mijn eigen zaak in de Fenix Food Factory.

 

 

– Wat was er eerst? De Fenix Food Factory, of het idee voor uw eigen zaak?

 

De Fenix Food Factory was er eerst. Die bestaat al 3 jaar, wij (Zaak.acht) bestaan 2 jaar. Doordat (grotere) groepen eerst niet gefaciliteerd konden worden, konden we deze niet binnenhouden of binnenhalen. Door t creëren van een beter aanbod (met daarin een zaaltje) konden we die groepen wel binnenhalen en binnenhouden.

 

 

– Waarom moet men als toerist net uw zaak komen bezoeken?

 

Toeristen bezoeken onze zaak niet echt. Ze komen meer voor de Fenix Food Factory in het algemeen. Wij verzorgen eigenlijk met Zaak.acht alleen zakelijke evenementen.

 

 

– Hoe ziet u uw toekomst, al dan niet in uw huidige zaak?

 

Dat is moeilijk te zeggen aangezien het niet duidelijk is hoelang we hier mogen blijven. Je zou kunnen zeggen dat de toekomst nog erg open is.

 

 

 

– Heeft u nog tips voor andere start-ups?

 

Durf de stap te zetten om te ondernemen. Gewoon doen!

             

 

De Fenix Food Factory

 

De Zeeuwse meisjes

 

Litith coffee