De 8 populairste plekken in Gent die je moet zien

Gent, meer bepaald Centrum Gent is toch wel onze meest favoriete wijk uit heel België. Ligt het aan het mooie Oost-Vlaamse accent, of eerder aan de vele uitgaansmogelijkheden? We weten het niet.

Wat we wel weten is dat Gent een prachtige stad is. Je vindt er een samensmelting van historische gebouwen, verrijkt met hippe en trendy spots. En die zijn wij, speciaal voor jou, gaan zoeken.

Ongezond is het nieuwe gezond – Dough It

Dough It is een nieuwe pop-up zaak in Gent, opgericht door twee vrouwelijke studenten Burgerlijk Ingenieur. De twee ambitieuze studenten openden op 7 maart Dough it! De allereerste cookie dough stek van het land. Say what? Koekdeeg. Een bar waar koekdeeg verkocht wordt! Want cookie dough is – by far – het lekkerste onderdeel van het “nog-te-maken-koekje”.

Ze haalden hun inspiratie voor hun coole zaak uit Amerika, waar de eerste cookie dough zaken een immens succes waren. Zo spelen ze in op de trend die ingaat tegen het gezonde eten (zoals cookie dough). Deze was al aanwezig in Amerika, maar in België is die trend ook aan haar opmars bezig.

Geweldig dat ze zo tegen alle healthy foods ingaan, tegenin de emerging consumer expectations van het gezonde eten, en met succes blijkt. Bovendien is het een startup met een goed verhaal. Startups zijn belangrijke nieuwe spelers op de markt. Door hun snelheid, hun vermogen te innoveren en vaak ook het verhaal dat ze errond vertellen, drukken ze hun stempel. Zij zijn de drivers van innovatie dit jaar.
Door: Sander Geens

 

Bekijk het interview met de twee dames van Dough It startup hieronder:

Coworking, a new kind of working – Gunpowder and smoke

Gunpowder and smoke is dé trendy coworking club uit Gent. Een coworking club, wat is dat? Wel dat is een combinatie van een social club en een coworking space. De ruimte functioneert als een “kantoor”, maar doet daarnaast ook dienst als sociale plaats waar mensen evenementen kunnen laten doorgaan, vet toch? Vergelijk het met een starbucks, maar voor yuppies uit het betere segment. Wie vindt je er vooral terug? Freelancers en creatievelingen.

Binnenin de coworking ruimte, kunnen we het interieur het best omschrijven als hip en trendy, met enkele steampunk elementen.

Traditionele coworking bestaat al langer, maar Gunpowder and smoke verdient een plaats op deze lijst omdat het, volgens ons, veel meer te bieden heeft voor creatievelingen uit Gent dan andere coworking plaatsen. Het is namelijk dé hotspot om te gaan werken als iemand uit de creative sector (ja onze sector!). Niet alleen is het gericht op creatieven, het zit er ook vol met creatieven. Zo is het mogelijk om te collaboraten en met elkaar te netwerken. Een creatief ecosysteem van freelancers als het ware.

Door drivers of change, grote bedrijven outsourcen vaker de creative kant van hun business, ontstaat het innoverende om een coworking club voor creatieven op te richten. Bovendien kunnen we het ook linken aan Local Knowledge, doordat het een club voor Gentenaren, voor Gentenaren is, is de lokale kennis over Gent geweldig groot. Als er een campagne Gent als haar doelgroep heeft, is Gunpowder & Smoke de ideale plaats om de kennis over Gent te gaan zoeken.

Door: Sander Geens

 

Zero waste, met liefde en passie – Ohne

Duurzaam is hip. Iets wat de gemiddelde belg stilaan begint in te zien. Dat er dringend iets moest veranderen aan onze levensstijl was al langer duidelijk. De limieten van onze aarde beginnen stilaan uitgeput te raken. Wat door de president van Amerika nog altijd ontkent wordt, hebben wij gelukkig wel door.
Zo ook 5 gentenaars. 5 jonge mensen die onafhankelijk van elkaar het wilde idee hadden om een verpakkingsarme winkel op te richten als alternatief voor de overdadige verpakkingscultuur. Een winkel in combinatie met een job is geen evidente keuze, wel eentje waar ze met hart en ziel voor gaan.
Het principe van Ohne? Afvalarm, korte keten en biologisch. Breng zelf je herbruikbare potten of zakken mee naar de winkel en vul ze met verse producten. Om de korte keten te kunnen behouden proberen ze vooral producten uit Gent en omstreken te kiezen. Als dit niet mogelijk is gaan ze voor de combinatie van Bulk & Bio. Ze werken samen met lokale producenten die dezelfde visie delen en verkopen dan ook met liefde hun producten in de winkel.

Door: Lara Vromman

Wasbar 

Op zoek naar een hippe plek in het hartje van Gent? Eentje waar je rustig een koffie kan drinken, een tijdschrift of boek kan lezen terwijl je je was doet? Of gewoon zin om af te spreken met vrienden? Dan is de Wasbar perfect!

Wasbar is al jaren een begrip in Gent. Dries en Yuri openden in oktober 2012 hun eerste Wasbar. Een jaar later was er sprake van een 2de Wasbar, deze keer in Gent. Juni 2016 opende hun 2de wasbar in Gent. En ze blijven uitbreiden.
Geen zin om zelf moeite te doen? Ook daar hebben ze aan gedacht! Via deliveroo kan je je favoriete wasbar gerechten aan huis laten leveren.
Geen idee hoe je de was moet doen? Hun vakkundig personeel helpt je graag verder. Ook op hun site en in de bar zelf hangen allemaal tips uit hoe je je wasbeurt niet laat eindigen in een fiasco. Wie toch nog meer info wenst kan zelf hun wasbar boek kopen.
Ook het eten in Wasbar doet niet onder. Je kan er uitgebreid ontbijten en brunchen. Bagels, salades, boterhammen of soep, het is er allemaal in verschillende varianten aanwezig. Meer zin in iets zoets? Kies dan een gebakje, smoothie of een vele varianten op warme chocolademelk.
Door: Lara Vromman

 

Indoor caravans, say what? Treck hostel 

 1,5 kilometer van het centrum, is Treck Hostel gelegen. Best wel wat stappen dus. Wij maakten gebruik van het openbaar vervoer en bereikten zo de eerste indoor camping in België.

Van buitenaf ziet het complex er miezerig klein uit, maar de uitbaters hebben van deze grote oude steenbakkerij een waar campingparadijs gemaakt. Op het terras kan je genieten van een zalig kopje koffie met bijhorende muziek, socializen met de andere Treck’ers, of je kan gezellig een potje petanque spelen. De sfeer was er in ieder geval on point.

Preben, één van de opstarters van de hostel, gaf ons een rondleiding door de camping. Ze hebben een keuken, een café, meerdere binnenkoeren, een enorme ‘chillroom’, twee slaapzalen, en uiteraard caravans… De uitbaters hebben er wel 9, die ze opgeknapt hebben met een nieuw jasje en bijpassende thema’s. Caravan Zen, Jungle, Retro, Beach,… je zegt het maar! De twee koppels die de zaak oprichtten, wouden goedkopere slaapplaatsen aanbieden aan toeristen die Gent een bezoekje brachten. Voor een nachtje indoor camping betaal je tussen 20 à 35 euro, inclusief ontbijt in het café. Het nieuwe concept blijkt aan te slaan, want Treck Hostel krijgt gasten van over heel de wereld over de vloer. Treck Hostel is de ideale plek om nieuwe mensen te leren kennen, even te ontsnappen aan de drukte, en ‘good vibes’ op te zoeken.
Door: Naomi Ghyssaert

REcyclismo

De naam ‘Recyclysmo’ geeft het al prijs: iets tussen recyclage en cyclisme. Jurgen Jocqué – een sympathieke kerel – is het brein achter de trendy zaak. Bij het binnengaan zien we een leuk ingericht ‘atelier’, met een mengelmoes van nieuwe en oude fietsen én een stevige dosis creativiteit.
Na een aangenaam gesprek vertelt hij ons dat hij fietsen herstelt aan de hand van gerecycleerd materiaal. Jurgen gebruikt zowel nieuwe als oude onderdelen voor het herstellen, en verwelkomt met plezier oude koersfietsen die hij kan opknappen. Geweldig, want die oude opa-fietsen zijn plots vaker te zien op straat. Daarnaast heeft hij ook baat bij de ligging van zijn fietsenzaak, want Gent is zowat het Amsterdam van België. Alles gezegd en gewogen, REcyclysmo is cool. Jurgen Jocqué heeft aandacht voor wat leeft onder ons: duurzaamheid en een gezonde levensstijl, chapeau!
Door: Naomi Ghyssaert

 

Wereldwijd eten – Holy Food Market

In de Holy Food Market te Gent kan je genieten van het eten van alle hoeken van de wereld in een “heilige” maar cosy sfeer.

Het is gelegen in een 16e -eeuwse kapel, inclusief glasramen in het thema van de Market. Men kan er verschillende typisch Belgische kroketten eten, maar ook echte Italiaanse pizza, Maleisische keuken, Portugese tapas, Sushi en veel meer. Voor degenen dat nog kunnen genieten van een lekker ijsje is er zelfs een Magnum Pleasure Store. ’s Avonds wordt de zaal ook soms omgetoverd tot een feestzaal.

Ik vind deze plaats zeer cool omdat je van zo veel verschillende soorten cuisine kan genieten op eenzelfde plaats. Samen met de sfeer is dit echt fantastisch. Al het eten is ook echt lekker en als je met een hele groep gaat eten kan iedereen wel iets vinden wat hij of zij echt lekker vindt.

Door: William Charlier

Glas in Stad  – RAY

De Ray is een polyvalente zaal in het hart van Gent. Je kan er gewoon iets gaan drinken of naar een van de vele evenementen gaan. Van closet sales en oyster bars tot concerten, alles komt langs in RAY.

RAY Is eigenlijk een serre in de stad. Het is gelegen juist naast de Sint-Niklaaskerk aan de Korenmarkt.

De lichtroze verlichting geeft ook een unieke, strakke en sobere uitstraling aan de bar.

Het coole aan deze bar is echt alles wat het is. De sfeer, verlichting, locatie, de verschillende activiteiten/evenementen.

Door: William Charlier

Door:
William Charlier, Lara  Vromman, Naomi Ghyssaert en Sander Geens (1 COM A)

 

Bezoek de 8 hippe spots in Gent aan de hand van onze kaart!

https://www.google.com/maps/d/viewer?mid=1GQFY2p86E_YofzsNIKpASb9DRkL7lfIO&usp=sharing

<iframe src=”https://www.google.com/maps/d/embed?mid=1GQFY2p86E_YofzsNIKpASb9DRkL7lfIO” width=”640″ height=”480″></iframe>