Gent bezoeken op 1 dag? Wij hebben het geprobeerd en onze conclusie is: het is niet onmogelijk, maar zeker niet gemakkelijk! Er is zo veel te zien en te doen in Gent. Wij hebben enkele interessante dingen uitgekozen om te gaan bekijken. Hieronder vind je ons overzicht!

Iets gaan drinken met een twist

Wie denkt dat serres alleen goed zijn om groenten te kweken is nog niet in Ray geweest. De place to be voor allerlei events naast de Sint-Niklaaskerk in het hart van de stad. Van after-work drinks tot closet sales tot een trouwfeest, alles kan er georganiseerd worden. De initiatiefnemers willen er een ontmoetingsplek van maken voor toevallige passanten, buren/collega’s, maar ook ouders en hun spelende kinderen door de kinderspeeltuin die er is. In het weekend is Ray een bar, in de week overdag kan de serre worden omgetoverd tot verschillende concepten: oesterbar, wafelbar, dranken en hapjes zoals salami, kaas, nootjes,… . Echt feestjes kunnen er niet doorgaan door de locatie en voor het geluid, het is niet echt een fuifzaal

Waarom is dit cool? Het feit dat het een serre naast een kerk zegt al genoeg. Terwijl er een event bezig is hoef je zelfs niet naar buiten te gaan om de sterren te kunnen zien. Een belangrijke landmark met een duidelijke identiteit, steeds met respect voor de omgeving. Met veel groen, maar zonder alle aandacht op te eisen. Er wordt ook voor een internationaal gevoel gezorgd en de inkleding is altijd in orde. Ray geeft een nieuwe draai aan het gewone uitgaan.

Geschreven door: Silke
Klein Turkije 20, 9000 Gent // https://www.facebook.com/ray.gent.event/

Een nieuwe manier om door Gent te wandelen

Waarom wandelen en energie verspillen als je je door Gent kan verplaatsen in de Wandelbus? 3 elektrische wandelbusjes rijden door de Gentse binnenstad, je kan overal op de route het busje tegenhouden om op te stappen en ook afstappen gaat overal. Het is vooral ingevoerd voor ouderen of mensen die niet goed te been zijn, maar dat wil niet zeggen dat niemand anders hier gebruik van maken. De beste manier om je te verplaatsen in het autovrije gebied. En bovenal is het helemaal gratis! Waarom is dit cool? Het is al bezig en binnen een aantal jaar ga je het overal terugvinden, het centrum van de stad wordt autovrij gemaakt om de mensen een aangename dag te laten hebben zonder de schrik te hebben om te worden omver gereden. De wandelbus is dé manier om jezelf te verplaatsen als je benen te moe zijn en het niet lukt om nog ver te wandelen.

Geschreven door: Silke
Autovrije zone van Gent

When old meets new

Dicht bij de grote markt in Gent vind je dit gigantisch kunstwerk. Je kan het vinden als je bij de grote markt juist voor de Sint-Michielsbrug de trap naar beneden neemt en daar 100 meter verder vind je dit graffitikunstwerk. Waarom is dit cool? Wel als je goed kijkt zie je dat er verschillende stukken van ‘Het Lam Gods’ in zijn verwerkt. Het is een perfecte combinatie van een oud kunstwerk en hedendaagse kunst. ‘Het Lam Gods’ als graffitistuk, het is eens wat anders. Zeker zoeken dus! Je zal er geen spijt van hebben!

Geschreven door: Berend
Jan van Stopenberghestraat

Het is eens iets anders

In hartje Gent vind je deze hippe en leuke winkel, de “Piet Moodshop”. Deze winkel ligt vol hebbedingetjes, maar niet alleen dat, je kan er bijvoorbeeld ook bestek kopen en glazen en vazen! Maar ook decoratie stukken voor op tafel of een aansteker en zo kan ik nog wel even doorgaan. Je kan deze winkel nog het best beschrijven als: “Normaal is toch ook maar saai!” En als je in deze winkel rondloopt ga je dat zeker kunnen beamen. Waarom is dit cool? In deze winkel vind je veel dingen die je in andere winkels (bijvoorbeeld IKEA) niet zal vinden. En niet alleen de artikelen maken deze winkel cool, ook de inrichting van de winkel is cool, bijvoorbeeld het gebruik van oude apothekerskasten om artikelen uit te stallen geeft het een beetje een nostalgische sfeer.

Geschreven door: Berend
Sint-Pietersnieuwstraat 94, 9000 Gent // pietmoodshop.be

Timeless

Bistro & Antiek Montparnasse is een unieke bistro, waar je een lekker glaasje koffie kan drinken of iets kan eten tussen antieke spullen. De winkel is gelegen in de Bij Sint-Jacobs straat in Gent. Niet ver van de Vrijdagmarkt. Deze interessante plek zorgt er voor dat je niet het gevoel hebt dat je gewoon  iets drinkt of eet in een eentonig gebouw, maar dat je tegelijkertijd van alles te zien krijgt dat je waarschijnlijk nog nooit gezien hebt. De bistro heeft zeer mooie spullen, waardoor hier een glaasje drinken of een hapje eten, nooit gaat vervelen. Ik vond dit een zeer coole plek, omdat er de laatste tijd weer een shift is naar vintage en ik denk dat deze   plek heir zeer goed op inspeelt. Zowel jong als oud kan zich hier thuis voelen om iets te consumeren of om iets te kopen. Het was een zeer goede bedrijfsvisie om beide zaken met elkaar te combineren.

Geschreven door: Yannick
Bij Sint-Jacobs 9, 9000 Gent

Voor ieder wat wils

Fithap is een café, snackbar en restaurant in één, waarbij de focus ligt op gezond. Fithap is gelegen in de Vlaanderenstraat te Gent. In Fithap heb je een breed assortiment van gewone dranken zoals Cola tot sappen. Het is er ook zeer makkelijk, snel en lekker om te eten. Er is voor ieder wat wils. De menu gaat van simpele salades tot gepersonaliseerde gerechten, waarbij je bijvoorbeeld meer van één bepaalde voedingsstof wilt. Ik vind Fithap een zeer leuk en geslaagd concept, omdat er voor ieder wat wils is. Voor zowel de beginnende gezonde eter als de meer gevorderde die wat meer variatie op zijn bord wil. Ik denk dat ze zeer goed hebben ingespeeld op het feit dat een gezonde levensstijl van groot belang is deze tijd.

Geschreven door: Yannick
Vlaanderenstraat 113, 9000 Gent // www.fithap.be

Kwafé, het kapsalon heruitgevonden

Het merendeel van de kapsalons in België hanteren nog steeds het klassieke concept. Hierbij komt de klant binnen, wacht op zijn of haar beurt en laat de haren knippen. Het kapsalon is voorzien van slechts twee stoelen. Daarnaast kan men ook van een uitgebreid aanbod aan dranken genieten. Op deze manier wil Kwafé net iets meer bieden aan haar klanten. Men werkt er slechts op afspraak en in combinatie met de warme en gezellige sfeer die er hangt, creëert men een waar tête à tête gevoel. In tegenstelling tot andere kapsalons pakt de eigenares rustig te tijd om haar klanten te leren kennen en op hun gemak te stellen. Gevolgd door een drankje naar keuze wordt jong en oud voorzien van een haarsnit naar keuze.

Zoals eerder vermeld onderscheidt Kwafé zich van andere kapsalons door de klant centraal te zetten. Door middel van de rustige en gesloten sfeer krijg je rechtstreeks het gevoel dat men niet enkel winst nastreeft. Steeds meer en meer zaken proberen op deze manier een hechte en persoonlijke band te kweken met hun cliënteel. Vanwege deze redenen kunnen we er van uitgaan dat Kwafé deze trend probeert te volgen, met succes.

Geschreven door: Alexandra
Lammerstraat 29, 9000 Gent // www.kwafe-gent.be

Bar Bidon, een bar van fietsers, voor fietsers

Bar Bidon is niet zomaar een ontmoetingsplek voor mensen die willen genieten van een drankje in de zon of een lichte maaltijd. Speciaal gericht op fietsers, probeert Bar Bidon een niche doelgroep aan te spreken. Weliswaar mensen met een passie voor fietsen. Men probeert hier op in te spelen door allerlei fietsen en fietsonderdelen op te hangen om een unieke sfeer te creëren. Vele mensen en fietsliefhebbers keren terug naar de bar om te genieten, werken of iets te eten.

Door zich op een zeer specifieke groep te focussen, onderscheidt Bar Bidon zich van het grote aantal cafés die zich reeds in Gent bevinden. Fietsen is een enorme comeback aan het maken. Vooral met behulp van de elektrische fietsen. De mensen die door deze trend worden aangesproken wil Bar Bidon naar zich toe lokken. Daaruit kunnen we dus stellen dat ze proberen inspelen op de “fietstrend” die zich in de grootsteden van België aan het ontwikkelen is.

Geschreven door: Alexandra
Bisdomkaai 25, 9000 Gent // www.barbidon.be

PIET Moodshop: “De Workstore”

“homestore” Moodshop.

Wat begon als een expansie leidde al gauw tot een tweede winkel met een eigen unieke stijl en assortiment. Bij de Workstore kan je terecht voor allerlei unieke office gadgets en urban lifestyle artikelen. Het industriële pand zorgt voor een strakke look die toch een aangename sfeer weet aan te bieden. Met behulp van blauwe led verlichting weet de Workstore een futuristisch karakter te creëren.

De PIET Moodshop wordt door vele als “cool” beschouwt omdat het een uniek concept aanbiedt. Het assortiment is enorm uitgebreid met vooral unieke ontwerpen die men bijna nergens anders kan vinden. Veel mensen gaan hier naartoe zonder echt te weten waar ze naar opzoek zijn.

Geschreven door: Jasper
Hippoliet Lippensplein 22, 9000 Gent // www.pietmoodshop.be/ // +32 (0)9 278 69 78

Pop-Up shop: Shop on the move

Bij “Shop on the move” kan jong en oud terecht voor verschillende soorten handgemaakte producten.

Het assortiment bestaat vooral uit kledij en artistieke prullaria. Wie houdt van unieke ontwerpen met soms een lichte humoristische tint, wordt hier zeker aan al zijn/haar behoeften voldaan. Daarnaast biedt de winkel een warme en aangename sfeer om rustig door te wandelen. Hoe lang de pop-up store nog open zal zijn is niet duidelijk, maar dit unieke concept is zeker het bezoeken waard.

Shop on the move kan als een trend worden beschouwt omdat het gebruikt maakt van het pop-up concept. Een winkel die slechts tijdelijk open is. Hierdoor creëert men vraag en interesse door een beperkt aantal producten slechts gelimiteerde tijd aan te bieden. Steeds meer van deze winkels zijn te zien in het dagelijks leven. Dit is de perfecte manier om in te spelen op tijdelijke hypes.

Geschreven door: Jasper
Shopping Gent Zuid – Woodrow Wilsonplein 4, 9000 Gent //

Route doorheen Gent

<iframe src=”https://www.google.com/maps/d/embed?mid=1K3_NMGdayaVhJfF4ZsHGk9XZ6wSE8W6U” width=”640″ height=”480″></iframe>

Groepsfoto

v.l.n.r. Berend Huysmans (2BM), Jasper Lankens (2BM), Alexandra Gypens (2BM), Yannick Godtbil (3BM), Silke Tuyteleers (2BM)