NAMEN: Marthe Mennes, Marieke Daenen, Sarah Van Boxem en Maureen Michel

 

De Hoofdstad van zowel Wallonië als van de provincie Namen. Een stad zoals een ander? Zo zouden wij het in ieder geval niet noemen. Het is een stad waar nog veel te ontdekken valt. Zo zijn wij op ontdekkingstocht geweest en toch een paar interessante plekjes gevonden, waar je zeker eens moet langsgaan als je in Namen bent.

 

Van tablet terug naar board

 

Omschrijving:
AUX-3D is een boardgame café vlakbij het station van Namen. Het is een café voor jong en oud, voor diegene die graag al eens een biertje drinkt op café of diegene die liever zijn vrienden eens goed afdroogt met een gezelschapsspel. Ook voor zij die nieuwe mensen willen leren kennen, is dit het ideale concept. Sluit je aan bij een tafel en speel mee met zij die er elke dag tot laat in de avond zitten.

 

Waarom is het cool?
In het café zijn allerhande spellen te vinden. Zowel alle klassiekers als minder gekende spellen zijn hier en staan geordend op basis van aantal spelers en duur. Zo kan je snel een spel vinden dat ideaal is voor jou en je vrienden. Het café organiseert ook “evenementen”. Op die “evenementen” wordt er een hele avond hetzelfde spel gespeeld. Waar telkens de winnaars terug tegen elkaar dat spel zullen spelen, om zo tot een eindstand te komen. Het is een concept dat je niet vaak ziet.

 

Link met trendcanvas:
Het Board Game café gaat terug naar de basics, geen extra’s. Het draait om het samen zijn met mensen, die je al dan nog niet kent. Daar een gezellig spel mee spelen, zonder daarbij allerhande technologie voor te gebruiken. Je ontmoet elkaar terug op een gezellig plaats in “real life” en niet op sociale media. Je komt eens van achter al die schermen en beleef een leuke tijd.

 

INTERVIEW:

We zij de uitbaatster van het café enkele vragen gaan stellen. Helaas wilde ze liever niet op de foto.

Hallo, wie ben jij?

Mijn naam is Sarah, ik ben de uitbaatster hier.

-Hoelang bestaat het boardgame café al?

 Ongeveer 3 jaar

-Hoe ben je juist op dit concept gekomen?

 Ik ben iemand die heel veel van gezelschapsspellen houdt, vroeger moest ik altijd op kot vrienden uitnodigen om bij mij te komen spelen. Waardoor we eigenlijk op een avond op dit idee kwamen. Ik zag er potentieel in en nu heb ik mijn eigen board game café.

-vind je het nog steeds fijn om te doen?

 ja, ik leer nog steeds nieuwe mensen kennen en nieuwe spellen kennen. Het is leuk om te weten dat er mensen zijn die het idee appreciëren en dezelfde interesses hebben als jou.

-Dank u voor het gesprek.

 adres: Place Abbé Joseph 11

5000 Namur

 

 Ten: voor wie van basics houdt

 

Omschrijving:
Ten is een concept store in een van de leuke, gezellige zijstraatjes in Namen. Voor zij die van niet van basics houdt, of toch wel?

 

Waarom is het cool?
De winkel biedt allerhande fashion artikelen die je niet snel terugvindt in andere winkels. Zoals vermeldt, is Ten een conceptstore. Dit wil zeggen dat de winkel niet alleen het verkopen van kleren centraal zet. De inrichting en het assortiment zijn afgestemd op een bepaald thema of een bepaalde levensstijl. De kledingzaak verkoopt basic kledij, maar toch ook niet. Elk kledingstuk of ander fashion item is basic. Maar door een of andere toevoeging van bijvoorbeeld een patroon of een pareltje,… lijkt het minder basic. Casual chic is hier dus echt wel het van het.  Ten heeft geen online winkel, je moet dus echt wel de winkel binnenstappen.

 

Link met trendcanvas

De winkel nodigt echt uit om eens binnen te gaan, en gaat voluit voor de winkelbelevenis. De leuk ingerichte winkel, met de vele plantjes en bloemen, geven je een heel rustgevend vakantiegevoel. Benieuwd naar wat de volgende collectie te bieden heeft? Neem ook zeker eens een kijkje

Adres: Rue Saint Jacques, 32

5000 Namur

 

Loula, tot in de details

Omschrijving:

Loula is een concept store waar dat alles tot in de details is afgewerkt van producten tot de etalage tot hoe het in de winkel ligt. Het is een kleine winkel midden in de stad van Namen.  Het is een store voor decoratie spullen voor in je huis en vele ander klein leuk spullen. Een gezellige winkel en een rustgevend plek. Je kan niet zomaar voorbij wandelen er zijn leuk en originele dingen waar je toch even naar moet kijken.

Loula is begonnen in 2017 en is dus heel nieuw en heel onbekend

Waarom is dit cool?
Het is een kleine winkel maar fijn winkeltje. Je vind er producten die je nergens anders vindt, het zijn stuk voor stuk nieuwe en originele spullen die zeker in huis moet hebben. Het maakt je interieur helemaal compleet. In Loula vindt voor ieders wat wils, van een chinees thee set tot een origineel en authentieke kattenbakje. Het is een winkel waar ze echt bezig zijn met hun klanten, al hun prijs kaartjes zijn zelf geschreven wat het heel persoonlijk maakt.  Ook hun spullen zijn heel uniek en heel gedetailleerd. Loula is heel cool omdat vernieuwend is en dat je zo’n store’s heel weinig tegenkomt en zeker omdat het nog niet lang bestaat is het zeker de moeite om er langs te gaan.

 

Link met trendcanvas

Het is vernieuwend en verrassend dat vinden de mensen heel belangrijk. Kleine winkels zijn leuker om te winkelen er is geen drukte en kunnen rustig op hun eigen tempo winkelen. Lokale winkels worden steeds hipper en trendier.

 

Adres: Rue Emile Cuvelier 45
5000 Namur

 

Belgen en hun bier

 

L’estaminet du B.B.B (bistro belgo belge)

 

Omschrijving:

Ben je fan van bier? Dan zit je hier op je plaats. Een plaats dat helemaal is ingericht met vintage spullen van brouwerijen van de jaren 5O en rommelmarkten, ook de kleuren van België zal je zeker niet missen.  Je kan hier heel wat lekkers komen eten zoals dumplings, mosselen, gestoofde gerechten en nog veel meer en dat allemaal vers gemaakt en waarbij het bier zeker niet mag ontbreken.

 

Waarom is het cool?

Het is een restaurant helemaal in thema van België. Het interieur, het eten en de types drank. Als rode draad is het niet alleen België maar ook een verkeerslicht, vooraan in de etalage van het restaurant staat een heel groot verkeerslicht en als het groen is van mag je nog binnen en eten bestellen, als het oranje geworden is dat betekent dat het bijna gaat sluiten en dat je dan niets nieuw meer mag bestellen. Vervolgens heb je ook nog rood natuurlijk en dat betekent dat de bistro gaat sluiten. Heel cool aan dit restaurant is dat zelfs het eten geserveerd wordt in de drie kleuren van België. Dis is heel nieuw want nergens anders in een restaurant zie je zo iets

 

Link met trendcanvas

Traditioneel zijn en bier zijn dingen die de belgen graag mee bezig houden. Het verzamelen van spullen van vroeger in combinatie met een nieuw biertje awel ja!! Het hergebruiken van spullen van vroeger is hip en ook nog eens goed voor het milieu.

 

L’estaminet du B.B.B (bistro belgo belge)

 

Adres: rue saint Joseph, 20
5000 Namen

 

Back to basic

Omschrijving:

“Papote café”, gelegen in het hartje van Namen, heeft een hele betekenis achter zijn naam. “papoter” is het Franse werkwoord voor “babbelen”, dit zegt dan ook al veel over het concept van dat de uitbaters hebben. Het is een gezellige tearoom waarbij iedereen welkom is, kinderen, tieners, ouders, mensen die even willen bijpraten met anderen, noem maar op… . Ook hebben zij nog een specifiek kenmerk dat hun authentiek maakt. Papote café verkoopt namelijk allerlei lokale producten én organiseert zelfs workshops met deze lokale producten, hoe kan je een stad beter leren kennen dan door ze te proeven?!

 

Waarom cool?

Wie kan er nu niet genieten van een gezellige namiddag praten en socializen met mensen die je kent, of zelfs niet kent? Papote café wil de mensen weer dicht bij elkaar krijgen, zonder al de  hedendaagse technologie. Door de opkomst van de smartphones, mobiel internet, … missen we een heel deel van de essentie in het leven, bij elkaar zijn. Écht bij elkaar zijn. Naar die oude gewoontes wil “Papote café” weer naartoe. Hoe verder weg van die nieuwe technologie, hoe beter. Is stilzitten in een tearoom geen quality time voor jou? Dan ga je toch gewoon voor de optie van samen een workshop te doen? Zo simpel gaat het hier, én dat is wat ze willen weerspiegelen. Ze willen de simpele dingen in het leven naar voren brengen. Zeker een aanrader dus!

 

Referentie naar trendcanvas:

Basic needs van de mens. We hebben allemaal nodig aan sociaal contact en interactie met de mensen. Dit is een plaats die dat in de kijker brengt en er ons aan wil herinneren dat een babbeltje met iemand deugd kan doen, zonder al die nieuwe technologie!

Adres: Rue des Carmes, 50
5000 Namur

 

La vie roule!      

      

Omschrijving:       

Het gezellige, cosy namen op een andere manier bezoeken en ontdekken dan te voet of een gewone fiets of een overvolle toeristische bus? Het kan! Namen heeft zo een ontzettende mooie plekjes. Tussen 7 en 16 euro heb je een gids die je rondleidt in het prachtige Namen met de pousse-pousse. De stad heeft zoveel mooie plekjes te bieden dat niet bereikbaar is met de auto. Daarvoor is de pousse-pousse ideaal. Het concept is op een groene, efficiënte manier de stad ontdekken. Je hebt er keuze uit twee uitgestippelde gidstouren. Enerzijds is er een tour naar het oude namen om daar de geschiedenis van de stad op te snuiven, anderzijds gaat de tweede tour naar Jambes en de citadelle van Namen.

 

Waarom cool?

In tijden waarin men meer en meer bewust omgaat met de omgeving en hoe we omgaan met de wereld, is dit een ideaal alternatief om zich te verplaatsen in de stad. Geen uitlaatgassen en dus ook geen luchtvervuiling! Het leuke aan het concept is dat het iets sociaal heeft, er kan nog steeds gezellig op de pousse-pousse gezellig met twee gecommuniceerd worden.

 

Referentie naar trendcanvas:

Samen voor een beter milieu. Hier streven we al een hele tijd naar. We willen er samen voor zorgen dat we in een duurzame en ecologische wereld leven. Dit kan dus met dit alternatief zeker lukken.

Adres: Rue de l’ange
5000 Namur

 

schoenen, schoenen en nog eens schoenen… Oh ja,

en kleren

Omschrijving:

L’originalnamur is een schoenenwinkel, maar niet zo maar een schoenenwinkel. Ze baseren zich vooral op de streetstyle. Ook organiseren regelmatig allerlei bijeenkomsten rond muziek en straatkunst. Ze zijn opgestart in 2011 en zijn zeer cool. Wanneer je voor de deur van de winkel staat maak je kennis met Storm. Zijn naam verwijst naar een breakdance legende.

Zoals je merkt is imago voor hen dus heel belangrijk, ze zijn er dan ook heel bewust mee bezig.

Maar waarom zijn ze nu precies cool?

De schoenen zijn echt hip wel zijn ze aan de dure kant. Ook verkopen ze kleren, deze zijn ook niet van de echt goedkoop maar wel echt trendy. Ze spelen vooral in op de retro-stijl. Ze hebben ook een rubriek waar ze hun nieuwigheden aanhalen. Zoals ondermeer L’Original By Night @ Infinity Hall Namur. Dit evenement vond plaats op 10 november 2017 en er vielen wel 12 paar old skool Vans te winnen! Zo zie je maar hoe hip ze zijn.

 

De link met het trendcanvas:

Deze trend link ik met ‘time saviors’ omdat het vele verschillende merken zijn binnen één winkel. En omdat je ook regelmatig meteen kan deelnemen aan een heel evenement!

Adres: Rue Saint-Joseph 5
5000 Namur

 

 

Olie tot en met!  

 

Omschrijving:

L’huile sur le feu is een restaurant dat zich vooral bezighoudt met het gebruik van olie in hun gerechten. Ze werken rond de Italiaanse keuken en volgens de rencensies slagen ze daar ook in.

 

Ze hebben ook een speciaal Valentijns menu, voor op 14 februari natuurlijk… Dan serveren ze een menu van welgeteld €55 per persoon. Maar dat moet het wel waard zijn voor je Valentijn. Om je even een idee te geven van hun menu:

 

Apéritif surprise rempli d’amour

Accompagné d’une dégustation de petits pains maison tapenades huile et vinaigres et mise en bouche

 

Verrassings aperitief gevuld met liefde

Vergezeld van een degustatie van kleine huisgemaakte broodjes, tapenades, olie en azijn en hapjes

 

Wat maakt het cool?

Ze werken graag met olieën en dan vooral met olijfolie. Maar hoe komen ze op dit idee? Wel, ze halen vooral hun inspiratie van Mare Nostrum. Mare Nostrum is het Middellandse zeegebied. Het is dus een cool en creatief concept.

 

Wat is de link met het trendcanvas?

Ik link deze trend persoonlijk aan ‘recommerce’ omdat het terugblikt op hun mooie tijd aan de Mare Nostrum. Het geeft andere mensen waarschijnlijk ook een mooi nostalgisch gevoel naar Italië.
Rue de Marchovelette
5000 Namur

 

 

 

 

https://www.google.com/maps/d/u/0/edit?mid=1tIkYOm75AyrlHfrjFTIeKEAP6pEcLPmy&ll=50.467650114007554%2C4.8548948764801025&z=14