Ben je op zoek naar het ervaren van “la bella vita” in Italië? Is uw budget te beperkt om een week in Rome te overnachten? Dan hebben we de oplossing voor uw probleem! Een prachtige ingerichte stad met een historische achtergrond, een immens aantal shops die uw aandacht zullen trekken en dat allemaal onder een schijnende zon? Direction Lille (Rijsel)! 

En als je denkt dat je de typische Italiaanse keuken gaat missen, dan heb je het helemaal verkeerd! Bij IT heb je alles wat je nodig hebt.

 

 

Italiaanse keuken in een nieuw jasje

Adres: 65 Rue De Béthune – 59000 Lille, Frankrijk

 

 

IT, een gezellig restaurant waar ze meer aanbieden dan alleen de lekkerste italiaanse keuken, maar geven ook hun eigen touch aan hun zaak. Je vind er overheerlijke pizzas en pastas terug, unieke italiaanse koffie’s, bieren, wijnen, limonades en versgeperste sappen terug en dit aan schappelijke prijzen.
Wannneer je binnenstapt word je meteen betoverd door het mooie interieur, de italiaanse ham tegen de muur, de rekken gevuld met verse groenten en fruit, hun unieke limonades en de vele foto’s aan de muur. Op de foto’s kan je zien welke producent exclusief  voor hen de producten maakt zoals de olie, granen, prosciutto,…. Alle ingrediënten en producten worden uit speciaal zaken overgebracht uit Italië om zo de klanten te kunnen laten proeven van het echte Italië.
Een ander opvallend aspect was toch ook wel de open keuken. Iedereen kan meekijken in de keuken en zo kan je zien hoe jouw eten wordt klaargemaakt. Er staan geen 50 gerechten op de kaart zoals bij andere italiaanse restauranten, daardoor zorgen ze dat hun beperkte kaart perfect uitgewerkt is.

Een laatste punt dat zeker aangehaalt moet worden is hun perfect uitgewerkte systeem. Het systeem gaat uit van een fast-food/restaurant principe. Als de klant het restaurant binnen treedt word hij onmiddelijk door verkleed personeel verwelkomt. Hij moet eerst langs de Coffee Bar & de Fruit Bar om dan aan de bestellingstoog terecht te komen. Daar word de kaart voorgesteld en de bestelling kan dus plaats nemen. De klant krijg dan een bieper die afgaat van zodra de bestelling klaar is. Hij kan dan het gerecht gaan afhalen bij de open keuken waar hij direct gecharmeerd word door de italiaanse sfeer.  Vervolgens kan de klant gaan profiteren in een perfect italiaanse ingelichte interieur die zin geeft om een vlugt te boeken naar Calabraise. Buon Appetitio!

Waarom ik dit cool vind? Ik vind hun concept simpelweg leuk en vernieuwend. Ik vind het nooit leuk  om op restaurant te gaan. Je moet altijd zo lang wachten voor de serveerster je een tafel aanwijst, je bestelling komt opnemen, de rekening brengt,… Hier bestel je een gerecht of gewoon wat om te drinken en kies je kan binnen of buiten een tafel. Vervolgens moet je voor je bestelling maar maximum 10 minuten wachten eerdat hij klaar is!
Bovendien zijn hun producten lekker en uniek. Zo heb ik een limonade gedronken die alleen in Italië wordt gemaakt en verkocht!

 

Ben je geïnteresseerd en wil je meer te zien krijgen over IT?  Check dan zeker deze link!

https://www.instagram.com/explore/locations/1031994536882310/it-lille/?hl=nl

 

  

 

 

Een kijkje in een andere dimensie

Adres: 9 Rue de la Vieille Comédie, 59800 Lille, Frankrijk

 

Geekstore, de ideale wereld voor nerds ,een klein winkeltje gevuld met actie figuren in een grote winkelstraat valt meteen op. Als je naar binnen gaat zie je meteen al de actiefiguren, de schattige poppetjes van bekende personages, T-shirts, posters,… Je vind er dingen terug over programma’s, tv shows, films, strips,… Het grappige aan de naam is toch wel het lettertype, het is namelijk hetzelfde lettertype als dat van Google.
De prijs van de producten varieert sterk. Zo kan je er dingen vinden die onder de 20 euro maar bijvoorbeeld ook beelden over 100 euro.

Ik vind dit persoonlijk een leuk concept omdat het zich richt op een heel specifieke doelgroep. Deze doelgroep, namelijk ‘nerds’, krijgen niet veel aandacht. Maar door deze winkel hebben ze een plek waar ze elkaar toch kunnen vinden en accescoires van hun favorieten series of strips kunnen vinden. Het is geen winkel voor mij, ik ga er wel eens graag een kijkje nemen omdat het eens iets anders is dan al de kleding winkels. Maar bewonder toch zeker hun concept en kracht om zich te vestigen in het centrum van de stad!

 

Voor meer beelden, neem hier eens zeker een kijkje!

https://www.instagram.com/explore/tags/geekstorelille/?hl=nl

 

  

  

 

Eend in zijn glorie hersteld

Adres: 62 Rue de Béthune, 59800 Lille, Frankrijk

 

Canard Street is een restaurant met een speciaal concept. Dit idee heeft zich in september 2017 omgezet in hut eerste restaurant in Lille, met nog plannen voor het 2de in Parijs rond juli. Hun concept is heel simpel, eend terug in de kijker te brengen in vorm van Street Food. Hun doel is niet alleen om mensen eend terug te laten ontdekken, maar ook om nieuwe smaken uit te vinden. Dit doen ze onder andere door te experimenteren met eend uit verschillende regio’s.

We vroegen ons af of alleen eend niet wat ééntonig zou zijn, zijn antwoord was verrassend “Elk deel van de eend heeft een totaal andere smaak! Juist omdat veel mensen dit niet weten willen wij het wat dichter bij hun brengen.” Om verschillende leeftijden aan te spreken serveren ze gevarieerde gerechten zoals hamburgers maar ook eendenborst,… Dus voor ieder wat wils!

Ik vind dit een cool concept omdat het iets is waarvan nog nooit iemand heeft gehoord. We horen of zien wel vaker een nieuw burger restaurant openen, of een hippe ijszaak. Maar een restaurant dat alleen werkt met eend? Dat is toch iets volledig nieuw, hip en trendy!
Van het moment dat je binnenwandelde hing er een leuke opgewekte sfeer. Vriendelijk personeel dat elk moment klaar stond om te helpen. Het interieur in een moderne stijl, 1 muur volledig bedekt met houten eenden, gezellige tafeltjes met kussens,…

 

We hebben deze start-up ook geïnterviewd en dit kan je hieronder lezen.

Hallo, onze eerste vraag, wanneer zijn jullie begonnen met jullie start-up Canard Street?

We lanceerde Canard Street nu al ruim anderhalf jaar geleden op de overdekte markt van Wazemmes. Na de opening zagen we dat ons concept een groot succes was. (pop- up) Er was een groot enthousiasme rond ons concept en daarom hebben we onze eerste winkel geopend in september 2017. Daarna is onze populariteit toegenomen en hebben we besloten om een tweede restaurant te openen, maar deze keer in Parijs, die in juli 2018 zal geopend worden.

Kunt u getailleerd uitleggen wat uw concept juist inhoudt?

Ja, natuurlijk! In feite is het idee om de eend uit verschillende regio’s opnieuw te ontdekken in de vorm van Street-Food. We hebben eend uit Zuid-West Frankrijk, de Elzas en de van de Noord-Atlantische Oceaan en zo bieden we originele en gevarieerde gerechten aan. Zo hebben we op onze kaart onze beroemde eendenhamburger, maar ook nog steeds de bekende gerechten zoals eendenborst, croustillons,…

Dus hier kunnen we niets anders bestellen dan eend?

Ja, dat is het principe! We hebben ook nog een vegetarische salade voor de vegetariers natuurlijk       maar verder verkopen we alleen eend, zowel voor hier te eten of om mee te nemen.

Neemt uw populariteit toe bij de Franse consumenten?

Ja gelukkig wel! Onze klanten zijn blij, we krijgen altijd een goede feedback. Om de klanten zeker tevreden te houden blijven we steeds opzoek gaan naar nieuwe recepten.
Het leuke van de eend is dat elk deel van de eend een verschillende smaak bevat. De dij heeft bijvoorbeeld een heel andere smaak dan de lever of de maag. Zo ga je bij ons restaurant nooit 2 gerechten eten die een gelijkaardige smaak hebben en dat is wat we onze klanten ook voor een deel duidelijk proberen te maken bij Canard Street.

De eend is niet bekend bij elke Fransman, wat voor publiek trekt u het meeste aan?

Toen we ons concept voor het eerst op de overdekte markt lanceerden zagen we dat de mensen bij onze stand zeer divers was. We hadden jonge mensen, oude mensen, armen en ook iets rijkere mensen. Ons klanten assortiment was duidelijk breed verdeeld. Sommige mensen kwamen voor onze typische gerechten zoals foie gras terwijl anderen nieuwe smaken kwamen proberen. Daarom hebben we besloten om ons uiterste best te doen om deze diversiteit van onze klanten te houden. Zo proberen we dan ook een gevarieerde kaart te hebben zodat er voor ieder wat wils is!

Dankjewel voor je tijd en nog veel succes verder!

Nee, jullie bedankt!

 

Neem zeker eens een kijkje op hun Instagram pagina om wat meer te weten te komen over hun verschillende gerechten!

https://www.instagram.com/canard_street/?hl=nl

 

  

 

 

Futuristisch transport

Adres hoofdkantoor: Première Rue, 59000 Lille, Frankrijk

 

CitéLiv is een nieuw en leuk concept in Lille in verband met transport. Het is een nieuwe ecologische vorm van transport. Bedrijven kunnen zo hun bestellingen laten leveren op een ecologische manier. Het wordt geleverd d.m.v. een elektrische fiets, die is aangepast om door de file te kunnen rijden en daardoor dus nooit vertraging zal kunnen oplopen.

Doordat er weinig tot geen onderhoudskosten zijn, geen benzine moet betalen,… gaat deze elektrische fiets ook goed koper zijn dan bijvoorbeeld te bestellen DHL, B-Post,…

Waarom is dit cool?
Dit is gewoon een geniaal concept dat alle transportbedrijven voor kleine afstanden moeten aanschaffen. We moeten allemaal wat meer aan de aarde denken en dit is al een klein begin. Bovendien is het ook nog goedkoper dus waarom zou je er niet voor kiezen?
Kies jij als bedrijf voor een trage en vervuilende transportmethode of voor een sneller en milieuvriendelijk alternatief?

 

Voor meer info over dit bedrijf, klik eens op deze link en kom meer te weten!

http://citeliv.fr/

 

  

 

 

Hongkongse parad-ijs

 Adres: 4 Rue des Ponts de Comines, 59800 Lille, Frankrijk

 

Onze 5de en extra trend is Waiffle, we hebben getwijfeld of dit wel een echte trend is omdat dit concept ook al aanwezig is in Hasselt. Maar omdat we er toch beide van hebben genoten willen we het er toch nog snel over hebben.
Dit idee is overgewaaid uit Hong-Kong en begint in Europa ook aan zijn opmars.

 

Het concept is vrij simpel, ze maken wafels in de vorm van een hoorntje. Je kan verschillende opties kiezen, elk wat duurder dan de vorige. Zo kan je alleen de wafel eten of een wafel met ijs, slagroom, fruit, saus,… Deze kan je zien op de foto. Als iemand dit graag eens wil uitproberen vind je een gelijkaardig concept iets dichter bij de deur in Hasselt.

Waarom dit cool is is vrij duidelijk. Het is niet zomaar een wafel meer, maar een geüpgradede versie ervan. Voor mensen die gek zijn van zoete dingen of desserts is dit het perfecte tussendoortje om te kopen!

Deze start-up is ook sterk afhankelijk van Instagram. Hun klanten zijn eerder jongeren tussen de 15 en 22 jaar. Deze groep zijn sterk actief op Instagram en zij maken dus onbewust ook reclame voor hen. Hierdoor stijgt hun populariteit elke dag wat meer.

 

Voor meer foto’s over dit leuk concept moet je zeker een kijkje nemen op hun Instagram pagina!

https://www.instagram.com/waiffle.lille/?hl=nl

 

 

Hier zo je nog een leuke groepsfoto op La Place Rihour, een plein dat barst van de geschiedenis!

 

Hieronder kan je nog even de links bekijken die we ter voorbereiding hebben gebruikt als desk research. Deze links vind je hierboven ook terug.

https://www.instagram.com/explore/locations/1031994536882310/it-lille/?hl=nl
https://www.instagram.com/explore/tags/geekstorelille/?hl=nl
https://www.instagram.com/canard_street/?hl=nl
https://www.instagram.com/waiffle.lille/?hl=nl

Kaart Trends Rijsel

https://goo.gl/maps/SLUXVdeukaC2

 

Door Grégoire Munster & Mirne Coenen