Op zoek naar een gezellige stad voor een leuke citytrip? Een stad waar je in hippe en trendy zaken terecht kunt? Een stad die je nooit meer vergeet?

Dan moet je in Brussel zijn! In deze blogpost vertellen wij meer over de leuke kanten van Brussel.
Van wonen tot eten! 

Le Local
 Langehaagstraat 51, 1000 Brussel

Een lokaal restaurant in Brussel waar je heerlijk kan genieten van lekkere gerechten gemaakt met lokale producten. Bij Le Local wordt koken met eerlijkheid en respect gedaan. Hierdoor willen ze waarde geven aan onze Belgische producten en onze boeren de juiste prijs betalen. Ze werken volgens de filosofie ‘Zero waste’ om voedselverspilling te beperken. Le Local mag zich prijzen op de hoogste score op het Good-Food-Label voor duurzame restaurants.

Ook hebben ze bepaalde titels en awards gekregen voor hun ecologische aanpak. Best straf voor een klein gezellig restaurantje op de hoek van een straat niet? Hun lunchmenu veranderd elke dag, afhankelijk van het seizoen en de inspiratie van de chef-kok. En natuurlijk is alles ook vegetarisch te verkrijgen. Voor eerlijke handel zijn de prijzen nog steeds heel schappelijk.

Voor speciale gelegenheden of vergaderingen biedt Le Local een assortiment aan waar je kennis kan maken met hun hoog ecologisch potentieel. Je kan Le Local dus reserveren met op maat gemaakte offertes. Buffet, lunch, driegangendiner of wijnarrangement.

Het is niet alleen super ecologisch maar ook klein en gezellig net als België.

Nykita Van den Branden

Deelsteps 

Elektrische deelsteps zijn DE uitvinding in grootsteden.

Natuurlijk niet alleen in Brussel dit vind je tegenwoordig in elke grootstad maar het is een trend en ook nog heel handig.

In Brussel vind je er verschillende van Troty en Bird maar nu lanceert Lime ook 500 extra elektrische deelsteps in de stad. Zo kan je van de ene hippe pop up naar de andere zonder vast te staan in het verkeer of een verkeerde tram of bus te nemen.

Je kan via de app een voertuig scannen met een QR-Code om de step te ontgrendelen. Aan het eind van de rit kan je de step om het even waar parkeren voor de volgende gebruiker. Natuurlijk moeten die steps ook opgeladen worden, dat gebeurt automatisch tussen 22U en 7U wanneer de steps dus het minst nodig zijn. De steps kunnen enkel gebruikt worden in bepaalde zones. Momenteel is dit enkel in het centrum.

Wanneer je de weg zoekt op GoogleMaps krijg je nu automatisch ook al een optie hoe je het beste kan gaan als je met een deelstep van Lime gaat. Hierbij staat de route, hoelang je onderweg bent en hoeveel het kost. De steps zouden 24km/U kunnen gaan, de minimumleeftijd hiervoor is ook 18jaar. De prijzen variëren van 1EURO per rit tot 15cent per minuut.

Efficiënter kan je je niet verplaatsen in grootsteden toch?

Nykita Van den Branden

The Avocado show
 Anspachlaan 66, 1000 Brussel

The Avocado Show is een restaurant dat in al hun gerechten als hoofdingrediënt, natuurlijk, avocado gebruikt. Hun concept is volledig rond mooie, lekkere en ook duurzame gerechten. De menukaart staat vol met zoete en zoute lekkernijen. Het geheel wordt afgemaakt door een grote selectie aan verfrissende drankjes. De avocado heeft de laatste jaren heel veel aan populariteit gewonnen. Dit komt deels door de vegetarische en veganistische levensstijlen die hun kopje boven water staken. Een avocado is zeer lekker en rijk aan (gezonde) vetten. Ideaal voor mensen die geen vlees eten, dus. Ook voor de sportievelingen onder ons is een avocado perfect. De vrucht zal voor een verzadigd gevoel zorgen zonder zwaar op de maag te vallen. Ook op social media is de avocado populair. Gezond en met zijn mooie groene kleur is het het perfect gerechtje om aan je volgers te “showen”.

Gezond en ecologisch leven is een zeer grote trend op dit moment. Dat het ook fotogeniek is en ideaal voor sporters zorgt ervoor dat de avocado een enorm groot bereik heeft.

Caro Willaert

Where are the freak-shakes at?

Freak-shakes daar moet je voor zijn. Een serieus zoet bommetje dat toch wel enkele uren op de maag kan liggen. Maar toch kom je ze overal tegen. Op Instagram worden dagelijks talloze foto’s gedeeld vanuit de hele wereld. Wij trokken naar het prachtige Docks Bruxsel om het zelf eens uit te proberen. Een freak-shake is de perfect afternoon snack als je echt honger hebt. Deels milkshake, deels koek of snoepgoed. Compleet gestoord, maar overheerlijk.

Deze trend focust zich wel op het mooie aspect van voeding. Als je een drankje aanbied dat “Instagram waardig” is, ga je zonder twijfel enkele Millenials over de vloer krijgen.

Caro Willaert

Frites Atelier
Sint-Katelijnestraat 32, 1000 Brussel

Frites Atelier is een concept dat er al sinds 2016 is. Sergio Herman kwam op dit idee en opende zijn eerste zaak in Den Haag. Later openenden er nog meer vestigingen in Utrecht, Arnhem, Antwerpen, Gent en dan ook Brussel. De opening van Frites Atelier in Brussel vond plaats op 2 maart 2019. Deze opening wordt gezien als een ware mijlpaal. Hun zesde zaak, die gelegen is in de hoofdstad van Europa, is dan ook niet hetzelfde als alle andere zaken. Naast de perfecte frieten zal men hier ook kunnen genieten van een vers, overheerlijk menu. Dit bestaat uit gerechten als gegrilde zeeduivel, steak tartare en dergelijke. Er zijn ook vegetarische gerechten en elk gerecht is zo gemaakt dat het perfect combineerbaar is met de unieke frieten van Frites Atelier.

Het idee van de gezonde friet speelt perfect in op de potentieel grootste trend die er is met gezonde en lekkere voeding. Elke maaltijd die wordt verorberd moet zo gezond en zo lekker mogelijk zijn. Vegetarisch en vegan eten doet een enorme intrede op de voedselmarkt. We vinden tegenwoordig bijna evenveel vegan en vegetarische producten in de supermarkt als vleesproducten.

Rupert Reper

Give-Box

Een give-box is toegankelijk voor iedereen. Het concept is simpel, als je iets eruit neemt, moet je er iets terug in leggen en alles wat je er in legt moet nog in goeie staat zijn. De give-box moet niet per se een doos zijn. Tijdens onze coolhunt in Brussel was dit dan een soort boekenrek dat aan de gevel hing van een gebouw. Je kan en mag letterlijk alles daar achterlaten, maar aangezien er soms meubilair wordt achtergelaten en dit niet bestendig is tegen het natte weer, is er ook een Facebook-pagina waarop mensen kunnen laten weten dat ze dat daar hebben achtergelaten.

In mijn thuisstad, Dendermonde, hebben we er ook één staan maar dan in de vorm van een brievenbus, op de splitsing van een straat.

De give-box is een oplossing tegen onze wegwerpmaatschappij. Vandaag de dag doen we niet liever dan vervangen, vervangen, vervangen. Dit zorgt ervoor dat we een enorme afvalberg achterlaten die we met veel moeite en vervuiling weg krijgen. We denken niet aan een mogelijk tweede leven van sommige producten. We willen geen moeite doen om het een tweede leven te geven. We willen er zo snel mogelijk vanaf.

Rupert Reper

Garage à manger
Washingtonstraaat 15, 1050 Brussel.


Garage à manger is het perfecte voorbeeld van een “hippe” zaak.

Wat is nu juist het concept achter garage à manger? Wel, laat me dat even uitleggen!
Garage à manger is een redelijk grote zaak die in Elsene ligt.

Langs buiten zou je denken dat het een kleine koffie bar is, maar eens je binnen wandelt valt je mond open. Ik schrok zelf van hoe groot de zaak eigenlijk was.

De zaak is vintage ingericht, wat het nu net zo gezellig maakt. Het heeft een beetje een industriële vibe.
Wat het voor mij persoonlijk af maakte, was dat er achteraan in de zaak een bibliotheek lag. Pêle Mêle. Na dat je een hapje hebt gegeten, kan je daar terecht om wat rond te snuffelen tussen de tweedehandsboeken.

Garage à manger verandert elke dag zijn menu’s. Het is een plek die kiest voor verandering.

Je betaalt €15 (twee gangen) of €18 (drie gangen) en eet wat de pot schaft!
Vrijdag kan je langs de zaak gaan voor een aperitief en tapa’s en op zaterdag kan je lekker brunchen. Een heerlijke manier om een weekendje Brussel in te zetten, dus!

Ook kinderen zijn meer dan welkom in Garage à manger.

Heleen Coolen

Seedz
Place Georges Brugmann 27, 1050 Brussel.

Eén van dé trends tegenwoordig is gezond eten. Weten wat je op je bord hebt & wat je opneemt in je lichaam. Dit is een concept waar Seedz erg mee bezig is.

Seedz gebruikt lokale & seizoensgebonden ingrediënten en maakt ze klaar op de manier waarop deze het beste klaargemaakt kunnen worden. De naam van de zaak zelf toont ook aan dat ze bij alles zaden toevoegen.

Je kan het in de zaak zelf opeten, of meenemen. Wat ook leuk is aan Seedz, is dat je je bord volledig zelf kan samenstellen met alles wat jij lekker vindt. Maar als je het niet goed weet, dan hebben zij zelf ook lekkere opties!

Heleen Coolen

Route: 

Door: Nykita Van den Branden, Caro Willaert, Rupert Reper & Heleen Coolen