Leuven is een bruisende, studentenstad die heel veel te bieden heeft. Als men nog maar enkele minuten in Leuven rondwandelt ziet men praktisch op elke hoek van de straat wat leuks, speciaals en soms zelfs innoverend. Wij zijn op tocht gegaan in Leuven om zelf eens te ondervinden welke trends we konden vinden in deze leuke stad. We gingen zowaar op jacht naar opvallende, “coole” en aparte ondernemingen in Leuven. Door praktische redenen besloten we om onze groep van zes personen in twee te delen. Zo gingen we op twee verschillende dagen, per drie personen, de stad bezoeken en verkennen. We gingen doelgericht zoeken naar ondernemingen die zich toespitsen op de studenten, als doelgroep, in deze populaire studentenstad. We trachten de interessantste ondernemingen en bezienswaardigheden hier verder uit te lichten, met het oog op de doelgroep!

Interview met A. Mironenko

(General manager van Baracca – Italian Food Fuel)

Hoe lang duurde het voorbereidend werk vooraleer de start-up werd opgericht

“Jaren! Het moment dat we het idee hadden om een restaurant te openen spookte al lang voor de opening in het hoofd. Ik zou zeggen dat de eerste concrete plannen al in 2010 werden gevormd. Het effectief uitwerken van het concept nam ongeveer 5 jaar in beslag. Dan hadden we alle puntjes op de ‘i’ gezet en konden we de deuren openen in 2015.”

Hoe kwamen jullie op het concept?

 “We wilden traditionele, ovenverse pizza’s op een stijlvolle locatie aanbieden. Gezelligheid in een sociale omgeving vinden we heel belangrijk. Daar hebben we het restaurant ook naar ingericht. We wilden natuurlijk ook de blokkende studenten niet vergeten en dus wilden we zeker ook de mogelijkheid tot afhalen aanbieden. Zo blijkt dat toch een goede beslissing, want het bleek tot nu toe een succesformule te zijn.”

Wat is jullie USP m.b.t. andere restaurants?

“We merken toch dat de meeste andere pizzeria’s niet zozeer investeren in hun inrichting. Toch meestal niet in de mate dat wij dat hebben gedaan. We zijn heel fier op de sfeer en gezelligheid dat we in ons restaurant hebben gecreëerd.”

Spelen jullie in op de algemene trends of gaan jullie eerder uit van jullie eigen ideeën en concepten?

 “We willen graag zelf geloven dat we gewoonweg ons eigen ding doen, maar eerlijk gezegd worden we uiteraard ook beïnvloed door onze concurrenten en door trends in onze sector. Zo is onze mooie houtoven iets wat we bij anderen hebben gezien en we kost wat kost ook in onze keuken wilden hebben.”

Wat is de tip bij uitstek aan nieuwe ondernemers van start-ups?

 “Voluit gaan voor jouw eigen dromen, maar zeker niet halsoverkop eraan beginnen. Een goede voorbereiding is alles. Passie is ook zeker een vereiste om aan zoiets te beginnen.”

Wat is volgens jullie de sleutel tot succes op lange termijn?

“Zoals ik net zei is passie een absolute vereiste. Als je er niet volledig van overtuigd bent, of je hebt twijfels, dan is het beter om je zinnen op iets anders te zetten. Als je gepassioneerd bent zal je automatisch gedreven zijn om te slagen. Dan is de sky the limit, zoals ze wel eens zeggen.”

Een stukje vakantie in Leuven

HET STRAND – Eet en danscafé
Tiensestraat 138, 3000 Leuven

Het strand is een gezellig eetcafé met vegetarische gerechten. Het voorziet ook telkens veganistische opties. Hier is ook typisch Belgisch bier te verkrijgen. Het strand bevindt zich in de Tiensestraat, één verdiep boven Cinema Zed. Het is wekelijks open van dinsdag tot en met zondag. Elke laatste zondag van de maand heb je de optie om van half elf tot half twee ‘s middags te gaan brunchen.

Het is gekend in heel Leuven, het is de hotspot voor elke student, omwonende, etc. Wie houdt er nu niet van een avondje, eten, drinken en dansen op het strand in hartje Leuven. Het klinkt naar mijn weten erg aanlokkelijk en zo ziet het er ook uit. Het eetcafé straalt de gezelligheid uit en roept om een leuke herfst, winter, lente of zomer avond. Je leest het goed, Het Strand blijft een heel jaar door open. Dit betekend een heel jaar door genieten van deze hippe bar met leuke feestjes. Wat het café extra cool maakt is dat je hier ook met bitcoin kan betalen.

Deze coolhunt zou ik in het trendcanvas plaatsen onder “local love” omdat dit vooral voor lokale klanten is. Het licht een beetje uit het zicht dus je moet het echt weten zijn. Het is dus niet in het meest toeristische deel gelegen. Het zou ook bij “Joyning” kunnen horen omdat mensen hier komen voor de sociale omgang.

(Sterre Hubrechtsen)

Een stap in het verleden en kom als nieuw buiten!

OLD RULES – barber en tattooshop
Tiensestraat 39a, 3000 Leuven

Old rules is een electric tattooing en barbershop. Het tattoo gedeelte wordt verdeeld onder drie tattoo artiesten. Elk hebben ze hun eigen stijl, voor grote projecten (groter dan 12cm) wordt er dan ook op voorhand besproken wie de tattoo zal zetten. Voor kleinere werken van maximum 12cm kunnen ze je meestal online op hun sociale mediakanalen verder helpen. Ze werken enkel op afspraak. Het Barber gedeelte wordt uitgebaat door één barbier. Deze is gespecialiseerd in mannen coupes en het stylen van baard en snor. Het salon is open van dinsdag tot zaterdag tussen tien uur ‘s ochtends en zes uur ‘s avonds.

De shop is volledig retro. Er staan old fashioned Barber stoelen, houten interieur, retro spoelbakken, etc. Het bevindt zich midden in de studenten buurt, hierdoor trekken ze ondanks hun retro uiterlijk veel jonge klanten aan. De barbier en tattoo artiesten stralen de look & feel van het salon helemaal uit. Dit doen ze met passie en toewijding aan hun ambacht. Ze creëren al sinds 2014 kwalitatieve tatoeages en kapsels in een aangename en respectvolle omgeving.
In het trencanvas zou ik deze coolhunt plaatsen onder “Youniverse” omdat het gericht is naar heel specifieke verwachtingen van een bepaalde groep consumenten/ klanten.

(Sterre Hubrechtsen)

 Een nieuwe realiteit strijkt neer in Leuven

ARCAVE – De ‘virtual reality’ speelhal van Leuven.
Tiensestraat 94, 3000 Leuven

We weten ondertussen al dat virtual reality zijn opkomst heeft gemaakt en een plaats in de woonkamer van de vele jongeren heeft veroverd. Het blijft echter een redelijk duur speeltje, daarop hebben de ondernemers van ARCAVE het concept van speelhallen gecombineerd met de nieuwe technologie van ‘virtual reality’. Ze bieden 5 verschillende soorten VR spellen aan met elk een ander thema, met vooral ‘shooter’-spelletjes maar ook andere mini-games.

Deze soort speelhal is de meest recente vorm van een ‘arcade’ die je vandaag de dag kan vinden. Ze gebruiken de nieuwste technologieën voor entertainment doelen en is daarom ook het neusje van de zalm. We geloven sterk dat een speelhal als deze, werkelijk een stap in de toekomst is van dergelijke ‘arcades’. Tevens is het een interessante trend om, voor verdere ontwikkelingen in het veld van speelhallen, in het oog te houden.

We plaatsen ARCAVE in het consumententrend canvas onder ontspanning en/of entertainment als behoefte van zelf-ontplooiing. De waarden die hier toepasselijk zijn, zijn “een spannend leven” als Terminal Values en “opgewektheid” als Instrumental Values. Het is verder vanzelfsprekend dat deze termen hand in hand gaan met ‘ARCAVE’. Mensen zoeken deze speelhal op voor zelfontplooiing door zichzelf te vergeten in de spelletjes, te ontspannen en te amuseren. We kunnen dus concluderen datdit een “playsumers” trend is.
(Christopher Martin)

All-in verblijf of studentenkot?

XIOR Student Housing – Studentenkoten en -voorzieningen
Naamsestraat 57, 3000 Leuven

Xior is een grote vastgoedspeler die zich op studenten toespitst in verschillende steden. Ze houden zich niet enkel bezig met huisvesting voor studenten, maar streven er naar om het een ware beleving te maken. Xior wilt de student beschermen van moeilijke huurcontracten, wilt een ontmoetingsplaats en een toevluchtsoord voorzien, alsook een aanvullende dienstverlening aanbieden. Zo trachten ze de studenten de kans te geven om zich 100% te kunnen concentreren op wat echt telt, de studies en de leuke momenten van de studententijd.

Er zijn weinig vastgoedbedrijven die op deze manier te werk gaan en extra dienstverlening aanbieden aan studenten, bovenop de verhuur van studentenkoten. Er wordt specifiek vanuit de noden van de student gedacht. Dat maakt Xior zo’n sterk en succesvol concept. Het is dan ook uitgegroeid tot een internationaal bedrijf dat in verschillende steden over Europa haar diensten aanbiedt. Het is uniek dat Xior knappe studentenkoten voorziet, gemeenschappelijke ruimtes inricht met spellen, een sociale en stimulerende omgeving ter beschikking stelt en bovendien ook nog als centraal punt voor hulp fungeert.

Hippe studentenhuisvesting is hier de trend. We zien het vaker, maar Xior moet één van de grootste en meest succesvolle zijn in de sector. Het concept speelt dan ook vooral in op het aspect van ‘sociale erkenning’ en ‘een comfortabel leven’. Met studenten als doelgroep onderscheiden ze zichzelf niet alleen van gewone vastgoed, maar geven ze zichzelf ook nog eens de opportuniteit om specifieke noden van jonge mensen te behoeftigen. De trendy gebouwen spreken tot de verbeelding en stralen jeugdig leven uit. We besluiten voor Xior dat dit een combinatie is van “joyning” trend en een “helpfull” trend. Enerzijds om het feit dat het sociale aspect van belang is, anderzijds om het feit dat Xior er wil zijn voor haar klanten en hen doorheen heel de studententijd wil bijstaan.

(Christopher Martin)

Meatballs

Balls and Glory Leuven
Tiensestraat 31, 3000 Leuven

Wat ooit een betonnen garagebox & dito inrijlaan was, is nu bekend als een echte ballentempel. Een restaurant voor liefhebbers van slow-food

gehaktballen, vegetarische ballen, stoemp & salads. Midden in het hart van de studentenstad, op een boogscheut van de historische bibliotheek. De architectuurliefhebbers zullen een andere kijkhoek merken op het mooie museum M. Je vindt er niet alleen een ballenshop, ook take-away, & natuurlijk hun lange tafels & cosy hoekjes voor een glorieuze lunch of diner.

Persoonlijk vind ik het cool omdat ze van een garage zo iets mooi hebben gemaakt. Ze hebben van iets ouds iets nieuws gemaakt waar vanbinnen
het lijkt alsof je in een nieuw wereld bevindt met hun unieke decoratie en
hun heerlijke balletjes.

Dit zou ik dan verwijzen naar de trend canvas: Betterment.

Betterment gaat over de universele zoektocht naar zelfverbetering. Waarom koos ik voor deze consumententrend, omdat het restaurantzichzelf probeert te verbeteren door zich verder te ontwikkelen. Vroeger was het een garage en nu een restaurant die goed werkt en vanbinnen trekt het de aandacht van de mensen alsof het vroeger nooit een gewoon garage was.
(Siham El Boussaksaqi)


Ontmoetingsplek

Munstraat Leuven 3000

In Muntstraat proeft u en geniet u, terwijl u kijkt hoe het leven er passeert. U luncht en dineert er voor betaalbare prijzen, in één van de zeer gevarieerde keukens. Hier vind u verschillende landen van Italië tot Japan en werelddelen van Europa tot Latijns-Amerika.

U kunt in de Muntstraat het culinaire hart van Leuven beleven, in de schaduw van het grote stadhuis, u kunt er ook de populaire cafés bezoeken en u laten gaan tot in het diepste van de nacht!

Persoonlijk vind ik dat de Muntstraat een unieke straat is. Het brengt mensen te samen dankzij haar wereldwijde restaurants en fantastische sfeer. Mensen vinden het altijd fijn om gezellig te genieten met verschillende mensen en zeker in de avond wanneer het donker is en de Muntstraat nog steeds licht geeft dankzij haar majestueuze sfeer en al de mensen die aanwezig zijn.

Dit zou ik dan verwijzen naar de trend canvas: Youniverse.

Youniverse plaats de consument in haar eigen wereld, in haar eigen universum. Waarom koos ik voor deze consumententrend, omdat Muntstraat aantoont dat elke persoon met een verschillend nationaliteit welkom is omdat deze straat verschillende restaurants aanbiedt met verschillende culturen. Elk consument is uniek en deze straat toont het duidelijk aan door wereldwijde restaurants te hebben en een sfeer tussen allen te creëren.
(Siham El Boussaksaqi)

Een vleugje Hawaï in Leuven

Poke bowl- Een traditioneel Hawaïaans gerecht.
Naamsestraat 45, 3000 Leuven

Sushi kent ondertussen iedereen. Maar wat is die Poke Bowl? Als je de naam van het gerecht voor de eerste keer hoort kan je er je misschien niets bij voorstellen. Het wordt geserveerd in een kommetje met daarin rijst, gemarineerde rauwe vis en groenten. Indien je dat wenst kan je ook verschillende toppings erbij nemen zoals sesamzaad of masago. Een heel uitgebreide keuze en voor vegans zijn er ook poke bowls met alternatieven zoals tofu.

 

Een Poke Bowl uitgesproken als pokey is een gezond gerecht dat snel geserveerd wordt, ideaal dus als lunch. Het is een echte trend geworden en in veel steden komen er stil aan meer en meer restaurants die de Hawaïaanse specialiteit serveren. Sticks and Bowls is het eerste Poke Bowl restaurant in België. Daarmee bewijst Leuven nogmaals dat het een echte trendstad is

Het is cool omdat het een vernieuwend en gezond gerecht is. Mensen zijn tegenwoordig veel meer met gezondheid bezig en daar hoort voeding bij. De poke bowl is de ideale opvolger van sushi. Kan je geen sushi meer zien? Dan is dit gerecht jouw oplossing.
(Milla Pavlovic)

 

Can you escape?

Escape room, een uitdagend spel waarbij je uit een gesloten ruimte moet geraken.
Blijde Inkomsstraat 103, 3000 Leuven

Escape rooms worden steeds populairder. Een paar jaar terug kende niemand het fenomeen en nu heb je in elke stad verschillende escape rooms. Maar wat is dat? Een escape room is een ruimte waarbij een groep mensen zo snel mogelijk dient te ontsnappen binnen een bepaalde tijd. Je kan dit spel spelen met familie, collega’s, klasgenoten. Ontwikkelaars spelen in op deze trend, zo zijn er niet enkel escape rooms maar ook gezelschapspellen, films, etc. Het hele escape room gebeuren is een grote trend.

Zes februari ging Escape room bij ons in première. In de film worden zes onbekende personen uitgenodigd om mee te doen aan een spel. Er valt een grote geldprijs te winnen. Ze beseffen echter niet dat hun leven op het spel staat. In elke escape room valt er 1 persoon af die sterft.

Daten in een escape room? Verscheidene mensen zitten op verschillende dating apps in de hoop om iemand tegen te komen. Maar wat heeft daten te maken met een escape room? De escape room organiseert een moment waarin vrijgezellen kunnen speeddaten binnen een bepaalde tijd. Zo spelen ze in op verschillende behoeftes van de mens.

Indien je niet genoeg kan krijgen van de escape rooms is er goed nieuws voor jou. Je kan een escape room kopen in de vorm van een bordspel of een kaartspel. Dat is uiteraard niet 100 procent hetzelfde maar zo krijg je toch een beetje het gevoel dat je in een escape room zit.
(Milla Pavlovic)

 

Thelma Coffee Is The New Place To Be

Vaartstraat 12, 3000 Leuven

De thelmacoffee werd ontworpen als een plek voor lifestyle inspiratie, net als Pinterest. Het is een plek om je te kunnen ontspannen en om je thuis te voelen. Bij Thelma’s kan je van alles doen, zoals een boek lezen, een kopje koffiedrinken en kleren uitproberen. Alles is daar te koop, de stoel waar je op zit om u koffie te drinken tot het boek dat je aan het lezen bent. Zelf de sofa’s waar de consumenten zich ontspannen zijn te koop! Je kan daar zelfs brunchen/ lunchen. Ze hebben een hoekje waar je eten en drinken kan bestellen, bijvoorbeeld een stukje glutenvrije cake, wat zelfgemaakte muesli enz.

Ik vind dit een leuke coolhunt omdat zo’n winkel niet overal te vinden is. Eens ik daar binnenkwam vond ik het een zeer gezellige sfeer. Een rustgevende muziek als achtergrond die je ontspant. De kleren zijn ook heel mooi, alle lichtere kleuren samen en de donkerdere kleuren ook. Dit geeft meteen aan dat alles goed gestructureerd is. Toen we daar aankwamen, zijn we een paar minuutjes gaan zitten om wat dingen te bespreken. Een tijdje later kwam een vrouw naar ons om te vragen als we iets wensten om te eten/ drinken. Zonder twijfel namen we elk een tas thee, die heel lekker smaakte.

Deze coolhunt refereert het meest naar de ‘playsumers’. Wat typisch is aan deze trendcanvas is dat de manier van zakendoen niet saai moet zijn, wat zeker niet het geval is bij Thelma’s Coffee. Integendeel, ze doen dit op een leuke manier; de leuke sfeer, het eten dat ze bieden en zeker het feit dat je je lekker kan ontspannen met een théetje. Het maakt het consumeren veel aantrekkelijker. Als er een goed service is, komen de consumenten gegarandeerd een dagje terug! Om eender welke reden; eten, drinken, zich ontspannen of aankopen doen.
(Lamia benaissa)

De unieke oude markt

Oude markt, 3000 Leuven

De Oude Markt is de oudste bar van Europa. Er is nergens anders zo’n drukte van Horeca dan op deze unieke plek. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de Oude Markt dé ontmoetingspunt van Leuven is.
De Oude Markt of de langste toog ter wereld is een plein in het centrum van Leuven dat grotendeels bestaat uit horecazaken. Waar mensen volop kunnen genieten van het mooie weer. Het is daar heel gezellig tijdens de zomer.
Midden op de Oude Markt kunne we de Kotmadam (een Belgische televisieserie) terugvinden. 

Het was de eerste keer dat ik naar Leuven was geweest. Eén van de tofste plekken was de Oude Markt. We vonden het een hele leuke plaats om te bezoeken. Het is een zeer ruime en open plaats waar veel mensen rondlopen. Er zijn veel bars en restaurants, zo ben je zeker dat er wel altijd een plaatsje vrij zal zijn. We zijn aan een terrasje geweest om iets te drinken en we vonden het heel aangenaam. Het is een gezellige plek dat iedereen in Leuven kent, waar veel mensen samen afspreken.

De meest passende trendcanvas die bij deze coolhunt hoort is ‘joyning’. De consumenten zijn op de Oude markt geconnecteerd met elkaar. Aangezien de terrassen heel dicht bij elkaar liggen en in een zeer ruime plek zitten.
De meeste mensen zijn sociale wezens en gaan daarom kennismaken met anderen, bijvoorbeeld als er mensen van dezelfde leeftijd naast jou zitten, ga je er waarschijnlijk mee spreken.
  (Lamia benaissa)

Boven op de stad van Leuven

P.J. Van Benedenstraat 2, 3000 Leuven

Het Parking Center is de centrale parking op de Leuvense winkelstraat. Het is een zeven verdiepingen tellende parkeergarage met de bovenste twee verdiepingen die niet langer als parkeerplaats kunnen worden gebruikt. Deze twee verdiepingen zijn sinds kort plaatsen geworden waar jongeren hun fantasie de vrije loop laten op de muren met graffiti. Dit parkeerterrein is door de jongeren echt opnieuw in gebruik genomen.

De bovenste verdieping geeft een totaalbeeld van de stad Leuven, die na een lange en vermoeiende dag zeer ontspannend is.

Deze parking is een plaats waar artistieke creativiteit echt kan plaatsvinden. De ongebruikte vloeren zijn een ontmoetingsplaats voor jongeren, of ze nu met vrienden of meer intiem zijn. ‘ s Avonds is het uitzicht op de stad prachtig als je in de verte kleine lichtjes ziet schijnen. Dit creëert een rustgevende en enigszins romantische sfeer vanaf de top van het dak. Weinig mensen van een bepaalde leeftijd zouden dit moment van ontspanning verstoren omdat ze er niet aan zouden denken om naar vloeren te gaan die niet meer geschikt zijn voor de locatie van hun auto. Daarom maken de jongeren zich deze parking nu eigen door ze te graffiteren met persoonlijke tekeningen.

Deze coolhunt refereert het best naar de “youniverse” trendcanvas. Bij youniverse staat de consument centraal en heeft hij de mogelijkheid om zijn persoonlijke expressie te uiten of aan te moedigen. In deze parking kunnen de jogeren om de muren tekenen wat ze willen en zo hun gevoelens uiten.
(Kiara Equeter)

Reizen aan boord van je smaakpapillen

Brusselsestraat 139, 3000 Leuven

ExoticWorld was in zijn begindagen een Turkse familie minisupermarkt. De winkel is gevuld met producten van overal ter wereld om te voldoen aan alle nationaliteiten die in België wonen. Zij beschikken over een breed scala aan voedingsmiddelen die typisch, vers en verwerkt zijn in eigen land.

Naast producten van ver weg, hebben ze ook regionale producten tegen zeer betaalbare prijzen voor iedereen. De winkel heeft onlangs een verse slagerij met een speciale halal-afdeling toegevoegd.

Deze winkel is de ideale plek als je terug wilt naar je roots, vaak ver van waar je nu woont. Alles wat je wil vinden, vind je! U hoeft niet te wachten op de terugkeer van een familielid dat in Afrika of Azië woont om ons ons favoriete product terug te brengen.
Dankzij de rekken met’s werelds beste voedsel, kan je zelfs beginnen met het koken van exotische gerechten waar je niet aan gedacht zou hebben als je een eenvoudige Delhaize was binnengekomen.

Het feit dat de winkel zijn producten tegen redelijke prijzen verkoopt, maakt het voor iedereen mogelijk om aan deze voedselreis deel te nemen.

Deze coolhunt refereert het best naar de “joyning” trendcanvas. Bij joyning is de bedoeling om mensen met elkaar te connecteren door verschillende manieren, voedsel is één daarvan. Mensen zoeken sociale banden op door recepten en voedselmiddelen te delen met mensen over de hele wereld.
(Kiara Equeter)

 

De weg die we hebben afgelegd in Leuven vind u hieronder.

 

 

 

 

 

Literatuurlijst

Lokale supermarkt Leuven | Wereldkeuken Exotic World. (z.d.). Geraadpleegd op 23 april 2019, van http://www.exoticworld.be/nl/over-ons-106

[Google Maps]. (z.d.). Geraadpleegd op 23 april 2019, van https://www.google.com/maps?q=balls+and+glory+leuven

[google maps]. (z.d.). Geraadpleegd op 23 april 2019, van https://www.google.com/maps/place/Muntstraat,+3000+Leuven/@50.8781457,4.7003382,17z/data=!3m1!4b1!4m5!3m4!1s0x47c160d828f6c3eb:0x1348218be2898633!8m2!3d50.8781457!4d4.7025269

[Oude Markt]. (2018, 21 november). Geraadpleegd op 23 april 2019, van https://www.visitleuven.be/fr/oude-markt

Balls & Glory | Handcrafted Meatballs | Honger? |Leuven. (z.d.). Geraadpleegd op 23 april 2019, van http://ballsnglory.be/honger/foodieshops/

DE 10 BESTE activiteiten en spellen in Leuven – TripAdvisor. (z.d.). Geraadpleegd op 23 april 2019, van https://www.tripadvisor.be/Attractions-g188669-Activities-c56-Leuven_Flemish_Brabant_Province.html

De Wandeleer, S. (2016, 23 september). 10 handige hotspots in leuven die u niet mag missen. Geraadpleegd op 23 april 2019, van https://www.demorgen.be/nieuws/10-handige-hotspots-in-leuven-die-u-niet-mag-missen~b3cd4a7a/ Trip Advisor users. (z.d.). DE 10 BESTE

facebook old rules. (z.d.). Geraadpleegd op 23 april 2019, van https://www.facebook.com/unsupportedbrowser?ref=page_internal&_rdr

Het Strand ligt voortaan ook in Leuven. (2017, 22 november). Geraadpleegd op 23 april 2019, van https://www.bill.be/lifestyle/het-strand-ligt-voortaan-ook-in-leuven

Het Strand. (z.d.). Geraadpleegd op 23 april 2019, van https://hetstrand.xyz

Horeca Muntstraat – Muntstraat. (z.d.). Geraadpleegd op 23 april 2019, van http://muntstraat.be/content/restaurants.html

Ken je de hipste wijk van Leuven al? | Vlaanderen Vakantieland. (z.d.). Geraadpleegd op 23 april 2019, van https://www.vlaanderenvakantieland.be/artikel/ken-je-de-hipste-wijk-van-leuven-al

old rules. (z.d.). Geraadpleegd op 23 april 2019, van https://www.oldrulestattoo.com

Sticks & Bowls: poké bowls en pokéritto’s in Leuven. (z.d.). Geraadpleegd op 23 april 2019, van https://sticksandbowls.be/?fbclid=IwAR1fyrwTMds2xvducSTjIdSUUyXP7cFR-gXy1A1J1ynqTM0oLMevUjvBQuA

thelma coffee design. (z.d.). Geraadpleegd op 23 april 2019, van http://www.thelmacoffeedesign.com

Trend: de poké bowl – Libelle Lekker. (2018, 15 juni). Geraadpleegd op 23 april 2019, van https://www.libelle-lekker.be/artikelen/193917/trend-de-poke-bowl?fbclid=IwAR3GqgNFIAgk6uGYCwzeilscdr6t73o5WyXtcfoo8YUsef0h2lcFwyXrl4c

Welkom bij Escape Games Belgium – Hier vind je alle escape games in Vlaanderen en omstreken. (z.d.). Geraadpleegd op 23 april 2019, van https://escapegamesbelgium.be/?fbclid=IwAR2MJ_cGeMVIT6oTcl0WXAh-ZHGr857-tyyCbNKzvzfYhSoKUudPGBwSYy4