Leuven is meer dan alleen maar een studentenstad. Als nieuwelingen in deze stad, waren we verdwaald zoals toeristen maar na het verkennen voelden we ons direct thuis en waren we overdonderd van geweldige creatieve concepten die we gezien hebben. Hieronder vindt je trendy winkels waar je zeker moet langsgaan voordat je vertrekt uit Leuven.

 

Content: Zero waste, More Happiness

Tandje bij steken voor het milieu beter te maken? Dan moet je zeker eens langsgaan naar een verpakkingvrije voedingswinkel Content in Leuven! Deze winkel is heel anders dan de gewone supermarkten. Hier zijn de verpakkingen uit den bozen en zijn er alternatieven verkrijgbaar zoals glazen of stoffen zakken. Nog zelfs beter, neem je eigen potje mee!

Lees hieronder een interview met 1 van de eigenaars van Content om meer te weten achter het concept.

 

Interview Content

Wanneer is deze zaak opgericht en waarom heeft u deze concept gekozen?

We zijn gestart in 2014 dus deze zaak bestaat al ondertussen 5 jaar. We leggen de focus vast op verspilling en willen daar milieubewust mee omgaan. Want het probleem met plastiek soep is verontrustend. We proberen ook voeding transport te vermijden, het enige zijn de komkommers die wel van het buitenland komen en daar zijn we wel schuldig over maar anderzijds zijn er geen negatieve punten. Voor derest proberen we zoveel mogelijk Belgische voeding te verkopen

Waarom hebben jullie voor de naam content gekozen?

Deze naam verwijst ook naar de inhoud dus alles draait niet enkel om verpakkingen maar ook wat er in zit en deze titel is in alle talen zowel engels als frans makkelijk te herkennen.

Welke doelgroepen komen hier en zijn het ook degene die jullie verwacht hadden?

Wat ons wel verrast is dat er hier vaak studenten langskomen. Ook is Leuven een studentenstad en zijn er de laatste tijd veel actualiteit over het milieu zoals het milieumars maar ook locals komen hier af en toe en die zijn degene die we verwacht hadden omdat we ook een local winkel zijn.

Wat zijn de reacties van de bezoekers?

Heel positief! Daar zijn we blij over.

 

 

Avocado Bar: Voor de avocado fanaten

Avocado’s zijn de afgelopen maanden een niet te missen trend geworden en je ziet vaak heerlijke foto’s van maaltijden passeren op instagram. Groene liefhebbers van avocado moeten zeker een bezoek komen brengen in de avocado bar! Er zijn talloze keuzes op de menukaart zoals toast, salade, bagels voor ontbijt, lunch en diner. Uiteraard worden ze enkel vegetarisch of veganistisch geserveerd met prachtige kleine bloemen als versiering. Op en top gezond!

Ook vanbinnen ziet het er gezellig uit. Ze maken gebruik van hout accenten en groene wandplanten voor een natuurlijke touch.

 

Barboek: Verdrink tussen de boeken

Even rust nodig, iets afwerken voor school of iets drinken en verdiepen in een nieuw boek? Dat kan allemaal in Barboek. ‘Sterk in boeken, Straf in koffie’ hun quote vat hun concept al genoeg samen. Een koffiebar en een boekhandel in 1! Je wordt direct omsingelt door kasten en tafels gevuld met duizenden boeken van alle categorieën precies zoals een bibliotheek. Terwijl kan je lekker genieten van een kop koffie of als je zin hebt in iets straffer, een glas wijn. Ook kan je smullen van hun zelfgemaakte taarten en als de zon schijnt dan kan je terecht op hun terras.

 

Tenue Préférée: wearing green is being clean!

Geloof jij ook in de filosofie dat duurzame kledij veel langer meegaat dan een seizoen? Dan moet je zeker en vast een kijkje nemen in de ecologische boetiekje Tenue Préférée. Het is een winkel die zich zowel inzet in ecologische en fair-trade producten. Deze winkel is vrij simpel versierd met neutrale kleuren die je automatische tot rust brengt. Dit is de perfecte winkel om in contact te komen met duurzame merken die je nergens anders in Leuven kunt kopen. De perfecte shopping trip tijdens de zomer. Deze winkel laat duidelijk zien dat trendy zijn en van de natuur houden hand in hand kan gaan.

 

 

Het strand: De must See trendy vegetarische eetcafé

Het restaurant het strand brengt letterlijk het strand naar u toe! Een mengeling van  de nieuwe Hollywood veganistische trend en de hippe zomerse charmes om even uit de stad te kunnen ontsnappen. Het strand is een warm en gezellig eetcafé met zowel vegetarische als veganistische gerechten. De zomerse, simpele decoraties geeft warmte en gezelligheid aan de eetcafé. De gerechten zijn allemaal duurzaam en smaakvol. De zomerse eetcafé is zeer populair bij de studenten en sociale media. Een veganistische cocktail in je hand en tropicaal muziek wat meer kan je wensen?

  

 

Koffie en staal: Meer dan alleen een koffiebar

Als je de traditionele cafés  wat saai vindt, dan is koffie en staal the place to be. Koffie en staal onderscheid zich van andere cafés door hun aparte, originele concept. Ze verkopen zowel meubilair als juwelen en lekkere gerechten. Dit originele concept maakt hun razend populair op sociale platformen zoals Instagram en facebook.

Lino Van Molle en Nouchka Nemes zijn de mensen achter Koffie en Staal. Ze kwamen op het idee mensen te laten genieten van een lunch in een ruimte waar elk artikel te koop is. De koffiebar is vrij klein maar ontzettend gezellig!  Ze maken gebruik van hun eigen of tweedehands creatieve decoraties, houtachtige stoelen die op de muur hangen, trendy ronde tafels en mooie plantjes om de café een gezellige sfeer te geven.

 

Plek: Eco Deco

Ze zijn gestart als een pop-up store en hebben nu een vaste interieur/decoratie winkel genaamd PLEK en het is gevestigd in de Mechelsestraat te Leuven. Het is niet zomaar een interieurwinkel maar hun producten zijn ecologisch of van fair trade gemaakt. Milieubewust zijn is het hoofdonderwerp! Ze zijn betaalbaar en daarnaast kan je daar ook nog een koffie drinken, meedoen aan een doe-het-zelf-atelier of workshops. Binnenin komen de pastel kleuren naar boven voor een frisse look en plaatsten ze ook groene plantjes bij voor een natuurlijke touch. Deze winkel is creatief, gezellig en ecologisch. Allemaal in éen.

 

De Smidse: Het draait om ambacht

Een wandeling maken door leuven ? Vergeet dan zeker en vast niet te stoppen bij de smidse. Een grote markthal die verschillende ambachtelijke lijkernijen aanbied. Je kunt genieten van de lekkere proevertjes en apperitiefjes. De smidse bezit ook een yoga studio dus voor sporters is dit ook ideaal. Het stopt niet hier , de smidse heeft ook een kapsalon. Perfect voor als je zowel wilt winkelen, sporten en te verwennen. Een zeer origineel concept, perfect voor de inwoners van leuven en de nieuwschierige touristen.

 

Groepsfoto

Jon Linogne & Lesley Nathon